ARTIZAM

RTS " MERA ZA MERU" MILICA STOJKOVIĆ

 RTS prilog u emisiji TV Beograd "Mera za meru" U Galeriji RTS 10.maja 2012 predstavljena je knjiga u izdanju RTSa:"Milca Stojković -Bila sam svedok-Muzička produkcija RTS 1976-1992"Knjigu su predstavili:prof dr. Snežana Nikolajević,novinar i kompozitor Slobodan Atanacković, ex direktor Muzičke produkcije i medijator Nikola Rackov.Milica Stojković se obratila preko video bima autorskim filmom, zatim projekcijom autorskih spotova radjenih za RTS.Promociju je pratila autorska izložba umetničkih slika Milice Stojković na kojima su svetski muzičari solisti SORTS.


RTS DIGITAL - IS MY WORLD

RTS DIGITAL — Autor siringa @ 13:36

RTS DIGITAL- Milica Stojković, najstariji web novinar RISING VOICES u Srbiji ,kratka najava programa,realizacija DIGITAL RTS.(VIII-2011)

RTS RADJANJE KNJIGE

RTS RADJANJE KNJIGE — Autor siringa @ 13:30

 

 

Novo izdanje RTSa snimljeno u štampariji RTSa.


Milica Stojković:"Bila sam svedok-MUZIČKA PRODUKCIJA RTS 1976-1992".Promocija knjige će se održati 1.oktobra u 19 časova u velikom holu RTSa sa izložbom slika i projekcijom  VIDEA ove multimedijalne umetnice.

Milica Stojković kamera, montaža i izbor muzike


DŽEZ ORKESTAR RTS - FERNANDEZ "PERFIDIA"

Jadranka Jovanović, DŽEZ ORKESTAR RTS — Autor siringa @ 10:39

Na svom koncertu u dvorani Kolarčevog univerziteta, Džez orkestar RTS sa svojim legendarnim dirigentom Vojislavom-Bubišom Simićem,osnivačem tog ansambla, izveo je popularnu kompoziciju Fernandeza "Perfidia".Na repertoaru (svojevrsnom vremeplovu ) bile su kompozicije izvodjene "uživo" i snimane za RTS tokom svih decenija

Milica Stojković
tekst, kamera i montaža

SREĆNA NOVA 2010 GODINA

Jadranka Jovanović — Autor siringa @ 15:51

SREĆNA NOVA 2010 GODINA

Ovom svojom video montažom želim svima Srećnu Novu 2010. godinu i vesele Božićne praznike
Milica Stojković

"GLAS AMERIKE

 

 Na prestižnom sajtu "GLAS AMERIKE"- "VOA" 24 avgusta 2009 godine emitovan je prilog o Milici Stojković novinara "VOA" Radeta Rankovića


"U SVETU KOMPJUTERA"

http://4.bp.blogspot.com/_X2b15Zd4-h8/SnR9Hjh3YjI/AAAAAAAAA6w/1rfl27KuKBk/s1600-h/u+svetu+kompjutera.jpg

U SVETU KOMPJUTERA

"U SVETU KOMPJUTERA" (Dalje)

SANU EXPO MILENA PAVLOVIĆ BARILI

Otvaranje izložbe Milene Pavlović Barili u Galeriji Srpske Akademije nauka 17 jula 2
kamera i montaža

JADRANKA JOVANOVIĆ -GENERALNA PROBA GALA KONCERTA

Icône de chaîne


 Jadranka Jovanović svira švedsku pesmu Milici Stojković u dvorani Kolarčevog univerziteta na generalnoj probi gala koncerta u čast Švedske koja predsedava EUN
Milica Stojković,
kamera i montaža
 (Dalje)

GALA KONCERT JADRANKA JOVANOVIĆ

Generalna, Jadranka Jovanović — Autor siringa @ 19:41

Gala koncert povodom predsedavanja Švedske Evropskom Unijom solo jadranka Jovanović sa Simfonijskim orkestrom RTS i dirigentom Bojanom Sudjićem

autor Milica Stojković, kamera i montaža


GENERALNA PROBA SIMFONIJSKOG ORKESTRA RTS - PAGANINI KONCERT D DUR

Generalna, Sergej Krilov — Autor siringa @ 23:11

abels: , , ,

kamera i montaža Milica Stojković
VIRTUOZITET

SERGEJA KRILOVA


Retko se na koncertnim podijumima izvodi Paganinijev koncert u D duru. Pamtimo da ga je sedamdesetih godina prošlog veka izvodio rumunski virtuoz na violini Jon Vojku .Upravo sa ovim delom,na pretposlednjem koncertu ove sezone, sa Simfonijskim orkestrom RTS nastupio je ruski violinista Sergej Krilov.. Naravno da su ove večeri svi beogradski violinsti kao pravi nuzički mačori ispunili dvoranu.

Ako imamo u vidu da Sergej Krilov potiče iz porodice muzičara, da je sa sveta 6 godina koncertirao a sa deset bio solista sa simfonijskim orkestrom, onda doživljaj koji je to veče priredio dugo će se pamtiti..

Paganinijev koncert , veoma efektan ali obilat raznim tehničkim zamkama , od vrtoglavih pasaža, duplih grifova, decima, flažoleta veoma osetljivih komponenti i probnog kamena za sve violiniste, sve to je gost iz Rusije kao od šale maestralno demonstrirao. Šta reći o letećem stakatu u furioznom tempu, fascinantno blistavim pasažima ne samo radi tehnike. U tim veoma teškim tehničkim zahtevima bilo je mnogo muzike.

Posle psiholoških pauza od kojih je zastajao dah, gost iz Rusije bi odjednom ispevao na g žici najuzbudljiviju melodiju.Čak je dobio aplauz posle odsvirane kadence i ako to nije običaj, a na kraju posle burnih ovacija na „bis” je odsvirao transkripciju Bahovog „ Preludijuma i fuge za orgulje” i od publike i celog simfonijskog orkestra bio ispraćen kao kralj.Bravo...

( Sergej krilov je dobitnik prvih nagrada na konkursima „Antonio Stradivarius” u Kremoni i „Fric Krarajzler” u Beču i gost je svih značajnih muzičkih centara u svetu)
Isto veče izvedeno je najpopularnije delo Rimskog Korsakova svita iz baleta „Šeherezada” sa gostom iz Ljubljane dirigentom Antunom Nanutom.Inspirisana bajkom iz „Hiljadu i jedne noći”:čiji su stavovi: More, Sinbadova ladja,Piča o princu od Kalendera,Carević i carevna, Preznik u Bagdadu, More i brodolom, dočarava svu raskoš istočnjačkog ritma i melosa

.
Iz tog ritmičkog gibanja bajkovitog prizvuka i neslućenih harmonskih boja i raznih raspoloženja, posle fanfara truba isplivava nežan i mek solo violine uz pratnju harfe ,motiv Šeherezade. Kompozitor ga više puta ponavlja u sviti, razradjujući i povezujući tematske delove ali uvek drugačije..Uspehu izvodjenja ovog dela Rimskog Korsakova veoma je doprinela Katarina Aleksić, koncert-majstor Simfonijskog orkestra RTS.Tehnički besprekorno, toplim i voluminoznim tonom suvereno je odsvirala svoja sola, ni malo ne zaostajući za gostom iz Rusije, i dobila zaluženi aplauz.

Milica Stojković

RTS PRAVOSLAVNA DUHOVNA MUZIKA

Generalna — Autor siringa @ 23:08

kompletan autor Milica Stojković

Simfonijski orkestar i Hor RTS, dirigent Bojan Sudjić

SANU IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "BEZ REČI"

Generalna, SANU "BEZ REČI" Tadaši Nagai — Autor siringa @ 23:02

U organizaciji Srpske akademije nauka priredjena je nesvakidašnja izložba fotografija pod nazivom "Bez reči" njegove ekselencije Tadaši Nagai, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u republici Srbiji i Crnoj Gori.Otvarajući izložbu, predsednik SANU, akademik Nikola Hajdin, izmedju ostalog je naglasio da bi voleo da da ovaj vrsni diplomata od ugleda pamti Beograd i Srbiju kao što će Beograd i Sbija pamtiti njega. Vrstan poznavalac ekonomskih sistema nekadašnjih socijalističkih zemalja, gospodin Tadaši Nagai je samo na ovim prostorima proveo više od deset godina, ali i na visokim funkcijama bio je na svim kontinentima od Evrope, Australije do Amerike.Za svoj izuzetan rad dobio je brojna priznanja i počasti.
Motiv ove izložbe istančanog kvaliteta je cvet i probranom kolekcijom fotosa iz celog sveta,njegova ekselencija nam je poklonila deo sebe.

Milica Stojković
tekst,kamera i montaža

ČESMA DETINJSTVA JANKA MIHAJLOVIĆA

Generalna, Janko Mihajlović — Autor siringa @ 22:57

UKRAS VRAČARA
„Divno li je iznenada naići na česmu još je ne ugleda oko a njenu čuješ pesmu“,ove stihove Desanke Maksimović pevaju vrapci, simboli Beograda, koji se nalaze na keramičkim pločama česme a sa njene druge strane su leptiri koji simbolišu lepršanje ka slobodi kao i latinska poslovica pored imena autora ovog projekta.
Česma, izgradjena 1984.godine, je zadržala svoj prvobitni oblik gusarske galije. Njeni idejni tvorci bili su inspirisani pričama iz detinjstva o gusarima i ostrvima sa blagom. Ploče koje vrede 12 hiljada evra je poklon Beogradu slikara Janka Mihajlovića koji je zajedno sa još nekoliko umetnika bio idejni tvorac i realizator projekta. Na ovom mestu jednom godišnje, sve do 1994. godine, održavane su godišnje izložbe crteža vračarskih osnovaca, koje su se završavale tradicionalnom podelom darova svim učenicima. Za izradu ovog idejnog rešenja artihetka Slobodan Simić odlikovan je plaketom grada Beograda.


Milica Stojković
tekst, kamera i montaža

ps:Ovu muziku svira autor kao prva violina Gudačkog zabavnog orkestra čuvenog Ilije Genića
orkestra koji je u svoje vreme konlurisao svetskim orkestrima Mantovanija, Dejvida Rouza,
Kostelaneca i drugih.

KAD AMBASADOR SVIRA

Generalna — Autor siringa @ 22:55
Kolarčev univerzitet,Mocartov koncert za flautu,ambasador Japana,Simfonijski orkestar RTS, Tadaši Nagai

 

EKSKLUZIVNI SOLISTA

U Mocartovom koncertu G dur za flautu,u dvorani Kolarčevog univerziteta, 2.X.2008, sa Simfonijskim orkestrom RTS nastupio je njegova ekselencija Tadaši Nagai,
izvanredni i opunomoćeni ambasador Japana u Srbiji i Crnoj Gori.
Stilski autentično, izuzetnom lakoćom i elegancijom interpretacije, ugledni solista je na generalnoj probi oduševio simfoničare RTS kao i mnogobrojnu publiku na večernjem koncertu.
Ovi inserti sa generalne probe i koncerta su snimljeni veoma primitivnom kamerom tako da loš kvalitet snimka opravdava dokument ovog nesvakidašnjeg soliste i koncerta.

Milica Stojković
kamera i montaža


Powered by blog.rs